Праця без ризику – охорона життя і здоров’я

З нагоди Всесвітнього Дня охорони праці в місті проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги суспільства до проблем особистої безпеки на виробництві, зниження рівня виробничого травматизму та необхідності формування змалку культури охорони праці. До цієї роботи активно долучились підприємства, організації та установи міста. Традиційно прийняли участь і навчальні заклади. Відділом освіти Лисичанської міської ради з січня по квітень поточного року проведено конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» та цикл заходів, присвячених цій події.

Згідно складених планів проведені уроки на тему «Безпечна праця батьків — моє щасливе майбутнє», організовані та проведені екскурсії огляди безпечних технологій виробництв для учнів старших класів. Так, старшокласники загальноосвітніх шкіл №№ 29,32 побували на шахті ім. Г.Г.Капустіна, школи № 6 — у пожежній частині ПДПЧ ?21, а учні біологічно-хімічного напрямку середньої школи № 27 відвідали аптеку. Проведені радіо- бесіди, часи спілкування за темами: «Людський фактор і здоров’я», «Праця без ризику — охорона життя і здоров’я». На уроках основ безпечної життєдіяльності та уроках трудового навчання розглянуто тему «Безпека моєї майбутньої професії» та багато інших заходів.

Професійно-технічні навчальні заклади (ПТНЗ) прийняли участь у обласному конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Відповідно до наказу управління освіти і науки учні ПТНЗ міста прийняли участь у обласній олімпіаді з предмету охорона праці. Учень Лисичанського торгово-кулінарного ліцею Іван Черевань зайняв почесне третє місце в області (викладач предмету директор ліцею Казаков М.В.). Також проведені виховні години за темою «Щоб здоровому зростати — про безпеку треба дбати», конкурси «Охорона праці — відгукнись!», «Надай допомогу» тощо.

Проведення заходів на підприємствах, в організаціях та установах міста продовжується.

Організаційний комітет