За 2012 рік до Нацдержслужби України надійшло майже 16 тисяч звернень громадян

Протягом 2012 року до Нацдержслужби України та управлінь державної служби Головного управління державної служби України в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі надійшло 15847 звернень громадян.

Безпосередньо до Нацдержслужби України надійшло 1694, в тому числі 1080 письмових звернень, з яких 1037 (96,1 %) індивідуальних та 43 (3,9 %) колективних, 42 на особистому прийомі та 572 під час проведення прямих телефонних ліній «Державна служба».

Основну частину звернень склали запити. Найбільше звернень надійшло від державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та пенсіонерів з числа державних службовців. Серед основних питань, що порушувались громадянами, були обчислення стажу, проходження державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, наявність права на одержання пенсії державного службовця, виплата грошової допомоги, роз’яснення положень Закону України від 17.11.2011 № 4050-VI «Про державну службу» тощо.

Нацдержслужбою України постійно вживаються заходи щодо забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного і своєчасного розгляду звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених у них питань, задоволення законних вимог заявників, у разі необхідності, поновлення порушених конституційних прав.

Прес-служба Нацдержслужби України