Як отримати путівку на санаторно-курортне лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Отримати санаторно-курортне лікування та оздоровлення можуть застраховані особи (наймані працівники), а саме: фізичні особи, які працюють за трудовим договором (контрактом) на підприємстві, в установі, організації незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, або у фізичної особи за умови сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, а також добровільно застраховані особи, які сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Для того, щоб отримати путівку на санаторно-курортне лікування, застрахованій особі треба звернутися у комісію із соціального страхування свого підприємства, установи, організації із заявою та медичною довідкою форми 070/о, яку має видати ВКК лікувального закладу.

Заявка страхувальника про виділення путівок, яка подається до робочого органу Фонду за місцем його реєстрації, формується на підставі заяв застрахованих осіб за наявності медичних показань.

Путівки видаються за основним місцем роботи застрахованої особи в період відпустки з частковою оплатою їх вартості. На сьогодні часткова оплата застрахованої особи за отриману путівку становить:

  • у двомісний номер — 20% її вартості;
  • для лікування дитини в супроводі дорослого — в розмірі 15% її вартості;
  • для лікування двох дітей в супроводі дорослого — в розмірі 10% її вартості.

Довідкову інформацію щодо санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей можна отримати в Лисичанській міській виконавчій дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за адресою: м. Лисичанськ, пр. Леніна, 127, тел. 4-12-81.

 

І. В. Дергачова, головний спеціаліст Лисичанської міської ВД ЛОВ ФСС з ТВП