Повага - основа людських стосунків

6 грудня 2013 року в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти гендерного насильства» для учнів8-11класів ЗОШ № 27 спеціалістами Лисичанського міського центру було проведено профорієнтаційний захід під девізом «Стоп насильству. Повага — основа людських стосунків».

Метою проведення заходу є привернення уваги до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

В процесі роботи діти отримали ще більше інформації про поняття «гендер», «гендерні стереотипи та ролі». Зрозуміли, що культурно та соціально зумовлені уявлення про якості і норми поведінки чоловіків і жінок можуть дезорієнтувати особу, опинившись помилковими або мало відповідати дійсності, і серйозно деформувати особистісний розвиток та сприяти неправильному вибору професії. Не менш важливою для учнів стала інформація про дитячу працю та торгівлю людьми.

Основним лейтмотивом інформаційно-просвітницької роботи центру зайнятості для сім’ї, дітей та молоді під час акції стали слова: «Захистіть себе і цим ви зробите перший крок до захисту інших!» В результаті проведеного заходу діти чітко зрозуміли, що з питань запобігання та попередження гендерного насильства можна звернутися також і до служби зайнятості.

Лисичанський міський центр зайнятості