З початку року жителі Лисичанського регіону задекларували вже понад 9 млн. грн. доходів

«На сьогоднішній день декларації про доходи, отримані протягом 2015 року, подали 59 жителів регіону. Сума задекларованих доходів складає 9 061,5 — тис. грн.», — про це повідомив начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Михайло Мельник.

За його словами, — «Із задекларованих громадянами міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля доходів до відповідних бюджетів надійде 151,7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 23,8 тис. грн. — військового збору.

Михайло Мельник наголосив, що однією з відмінностей кампанії декларування у 2016 році є те, що за результатами 2015 року фізичні особи визначають податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб, так і з військового збору. З цією метою з 1 січня 2016 року введено в дію нову декларацію, форма якої затверджена наказом МФУ від 02.10.2015 № 859.

Для зручності декларантів на веб-порталі ДФС України функціонує сервіс «Декларування он-лайн», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які органи фіскальної служби надають безкоштовно.

«Щоб процес декларування був максимально зручним, для громадськості та бізнесу створено всі належні умови. Подати декларацію, отримати фахові консультації щодо її заповнення та бланки декларацій можна в Центрі обслуговування платників податків за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова, 347, I поверх, з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00. ДПІ у м.Лисичанську закликає громадян сумлінно виконати свій громадянський обов’язок та подати декларації у зазначений термін», — зазначив податківець.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську