Про "Декларування доходів громадян за 2015 рік" на засіданні "Круглого столу"

У ДПІ м. Лисичанська відбулося засідання «Круглого столу», у якому взяли участь заступник начальника ДПІ Ірина Філімонова, керівники відповідних стуктурних підрозділів ДПІ, представники підприємств, підприємці та журналісти місцевих ЗМІ.

Темою засідання «Круглого столу» стали питання по декларуванню громадянами свого майнового стану і доходів, отриманих ними протягом 2015 року та зміни в адмініструванні акцизного податку.

На початку зустрічі Ірина Анатоліївна зазначила, що приорітети роботи органів Державної фіскальної служби залишаються незмінними — це якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімізація витрат часу представників бізнесу при відвідуванні податкових органів.

Найактивніше учасники «круглого столу» обговорювали питання щодо видів доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню, способів надання річної податкової декларації та права на отримання податкової знижки.

Ірина Філімонова звернула увагу присутніх на той факт, що у Центрі обслуговування платників податків ДПІ, який розташовано на першому поверсі, фахівці податкової надають роз’яснення порядку документального підтвердження прав на податкову знижку та подання і заповнення податкової декларації, забезпечують безоплатне надання бланків податкових декларацій за першим запитом громадянина.

Учасники «круглого столу» обговорили зміни, які відбулися в податковому законодавстві, зокрема в в адмініструванні акцизного податку, отримали вичерпну інформацію щодо електронних сервісів, створених ДФС України для платників податків.

Наприкінці зустрічі учасники заходуподякували за прозоре та відкрите спілкування та висловили сподівання на зустрічі у форматі прямого діалогу й надалі.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську