Легальна зарплата - впевнений крок до кращого майбутнього

«За 5 місяців поточного року фахівцями Лисичанської ДПІ у ході проведення роз’яснювальної роботи зі 141 суб’єктом господарювання легалізовано працю 281 найманої особи, з наступною добровільною сплатою податків до бюджету. За результатами проведення перевірок донараховано 5,5 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб та 17,7 тис. грн. єдиного соціального внеску» — про це повідомив заступник начальника управління — начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Андрій Кудренко.

Одними з проблемних питань взаємовідносин роботодавців із найманими особами досі лишаються виплати заробітної плати у «конвертах» та їх документальне оформлення. Ці проблеми потребують усвідомлення кожним роботодавцем, кожним підприємцем та кожним найманим працівником.

Так у ДПІ м. Лисичанська активно проводиться роз’яснювальна робота та співбесіди з суб’єктами господарської діяльності — фізичними особами, під час яких наголошується на необхідність підвищення розміру заробітної плати найманим працівникам та своєчасність сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб

Як зауважив Андрій Кудренко: «Виплата зарплати „в конвертах“ та у розмірах нижче мінімальних гарантій, встановлених державою, позбавляє наших громадян належного захисту на випадок непрацездатності та прирікає на мізерну пенсію. Працівники, позбавляють себе права на отримання соціальних благ, соціальна сфера втрачає великі суми відрахувань, із яких фінансуються освіта, охорона здоров’я, культура, утримання соціально незахищених верств населення, допомога малозабезпеченим та багатодітнім сім’ям. До місцевих бюджетів не надходять необхідні кошти, що безпосередньо відображається на рівні життя».

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську