Чи можна стати єдинником двічі за рік

ДПІ у м. Лисичанську інформує: відповідно до п. 298.1 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої — третьої груп здійснюється згідно пп. пп. 298.1.1 — 298.1.4 ПКУ.

На підставі пп. 298.1.4 ПКУ суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм цього Кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Недотримання вимог пп.298.1.4 ПКУ — одна з підстав для прийняття контролюючим органом рішення про відмову в реєстрації суб’єкта господарювання платником єдиного податку.

Якщо фізична особа — підприємець, яка на початок поточного року перебував на спрощеній системі оподаткування та щодо якого державним реєстратором прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності, відновив реєстрацію в поточному році, то така особа вважається платником інших податків і зборів.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську