За реєстрацією РРО - до Лисичанської ДПІ

Як повідомила начальник відділу обслуговування платників Лисичанської ДПІ Ольга Богдан: «Протягом січня-травня 2017 року фахівцями відділу обслуговування платників ДПІ у м.Лисичанську зареєстровано 88 реєстраторів розрахункових операцій (РРО), 215 книг обліку розрахункових операцій (КОРО) та 92 розрахункові книжки».

Вона акцентувала увагу що, скасування РРО регламентується Порядком реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547 (Порядок).

Скасування реєстрації РРО відбувається у випадках, визначених пунктом 1, та виконанням вимог пунктів 2-7 розділу 4 Порядку суб’єктом господарювання, контролюючим органом та центром сервісного обслуговування (ЦСО). Однією із вимог Порядку перед скасуванням реєстрації РРО є необхідність розпломбування РРО в ЦСО, з яким суб’єктом господарювання укладено договір про технічне обслуговування та ремонт РРО. Разом із заявою про скасування реєстрації суб’єкт господарювання надає довідку ЦСО про розпломбування РРО (крім випадків установлення невідповідності конструкції та програмного забезпечення РРО документації виробника) та повертає контролюючому органу реєстраційне посвідчення.

Звертаємо увагу: діючим законодавством не передбачено інший спосіб та/або іншого виключення у проведенні скасування реєстрації РРО у разі відсутності зв’язку із ЦСО.

Нагадуємо: за консультаціями з питань реєстрації та застосування РРО можна звернутись за телефоном 7-03-50, або безпосередньо в Центр обслуговування платників ДПІ у м.Лисичанську (м.Лисичанськ, вул. ім.Сосюри,347) з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 години.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську