З початку року лисичани сплатили до місцевого бюджету 166,6 тис. грн. податку на нерухомість

«З початку року платники податків, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Лисичанську, сплатили до місцевого бюджету 166,6 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з яких 31,6 тис. грн. сплачено фізичними особами. Це на 49,7 тис. грн. або на 42,5%, ніж за аналогічний період минулого року», — повідомила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова.

Також, вона зауважила, що відповідно до норм Податкового кодексу, об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є житлова та нежитлова нерухомість, що перебуває у власності громадян та юридичних осіб. Платники цього податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо об’єктів нерухомості, розміру загальної площі об’єктів, розміру ставки податку та нарахованої суми.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані фізичні особи, які мають у власності квартири, житлова площа яких перевищує 60 кв м і будинки площею більше 120 кв м.

Звертаємо увагу: граничний термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для юридичних осіб — 29 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. Нормами Податкового кодексу не передбачено перенесення термінів сплати податків і зборів, якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день. Тому, якщо останній день сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, припадає на вихідний або святковий день, його потрібно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську