До уваги платників ПДВ: для розблокування ПН виробники можуть подати Таблицю даних

ДПІ у м. Лисичанську інформує: механізм зупинення реєстрації податкових накладних, передбачений п.201.16 ст.201 Податкового кодексу України, з 01.07.2017р. почав діяти у звичайному робочому режимі. Причиною може стати відповідність податкової накладної/розрахунку коригування (ПН/РК) сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення її реєстрації в ЄРПН. Такі критерії затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017р. № 567.

Якщо платник отримає квитанцію про зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, то він управі подати Комісії Державної фіскальної служби (ДФС) інформацію у вигляді Таблиці даних платника податків за встановленою формою J (F) 1312301 (Таблиця). Її подають в електронному форматі, зокрема, через особистий електронний кабінет з електронними цифровими підписами відповідальних осіб.

Важливо врахувати: у таблиці необхідно вказувати КВЕД (відповідно до КВЕД ДК 009:2010), код товару у УКТ ЗЕД, код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (ДК 016-2010), що платник постійно постачає (виготовляє). Також платник може зазначити коди товарів/послуг, які він придбаває (отримує) для їх виготовлення.

Підтвердженням прийняття Таблиці буде перша квитанція. А результати розгляду Таблиці Комісія ДФС повідомить платнику другою квитанцією, яку направлять протягом п’яти робочих днів після прийняття та обробки Таблиці.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську