Понад 4 млн грн. нараховано за порушення в сфері готівкових розрахунків на Луганщині

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області, за січень-квітень 2018 року проведено 110 перевірок в сфері готівкових розрахунків, за результатами яких платникам донараховано 4 млн 294 тис. грн. штрафів і пені. В регіоні на сьогоднішній день зареєстровано 2867 реєстраторів розрахункових операцій. Загальна сума виторгу за 4 місяці поточного року склала 1 млрд 630 млн грн., у т.ч. за квітень — 405 млн грн.

Нагадуємо: обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання передбачена положеннями п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України та ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

При цьому звертаємо увагу, що за порушення вимог законодавства до суб’єктів господарювання, які не зареєстрували реєстратори розрахункових операцій, застосовуються штрафні (фінансові) санкції: вчинене вперше — 1 гривня; за кожне наступне −100 відсотків вартості товарів, проданих з порушеннями.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську