Щодо сплати податку на майно

 Головне управління ДПС у Луганській області нагадує, що платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою (за місцем розташування земельної ділянки) для проведення звірки даних щодо:

  • – розміру площі;
  • – права на користування пільгою із сплати податку;
  • – розміру ставки податку;
  • – нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючого органу та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, Головне управління ДПС у Луганській області здійснить перерахунок суми податку.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Податкового кодексу України від 02.12.2020 № 2755-VI (далі – Кодекс) контролюючий орган щороку формує та надсилає платникам податків – фізичним особам податкові повідомлення – рішення про сплату податку на майно (плата за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельного податку).

Згідно підпункту 10.1.1 пункту 10.1 статті 10 Кодексу, податок на майно входить до складу місцевих податків та 100 відсотків надходить до місцевих бюджетів.

Звертаємо увагу, термін сплати грошових зобовязань податку на майно визначено підпунктом 266.10.1 пункту 266.10 статті 266 та пунктом 287.5 статті 287 Кодексу, а саме протягом 60 календарних днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

Враховуючи вищевикладене, Головне управління ДПС у Луганській області звертається до мешканців Лисичанської територіальної громади з проханням своєчасної сплати податкових зобов’язань з податку на майно фізичних осіб, визначених у податкових повідомленнях-рішеннях.

Головне управління ДПС у Луганській області