Для отримання свідоцтва «спрощенця» потрібна лише заява

«При подачі суб’єктами господарювання — фізичними особами заяв про застосування спрощеної системи оподаткування не передбачено законодавством подання інших документів (довідок, дозволів, договорів тощо)» — про це повідомила Ірина Філімонова — заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську.

Платник податків, який бажає обрати або перейти на спрощену систему оподаткування чи внести зміни до свідоцтва платника єдиного податку має подати до органів державної податкової служби лише відповідну заяву.

Свідоцтво платника єдиного податку видається органом ДПС безкоштовно протягом 10 календарних днів з дня подання суб’єктом господарювання заяви.

«Разом с тим, хотілося б зазначити, що для новостворених платників, які обирають спрощену систему оподаткування, свідоцтво видається у день отримання органом ДПС заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування та звернути увагу, що ставка єдиного податку становить в межах від 1% до 10% — для платників податків першої групи та в межах від 1% до 20% — для платників податків другої групи мінімальної заробітної плати яка з 1 січня 2013 року становить 1147 гривень» — зауважила податківець.

Взагалі, станом на 1 січня 2013 року, по ДПІ у м. Лисичанську зареєстровано 2563 платників єдиного податку, з яких: 628 платників єдиного податку першої групи та 1200 — другої групи.

Надходження до бюджету від сплати відповідного податку за січень 2013 року становить 550,3 тис. грн,, що на 271,9 тис грн. або на 97,7 % більше ніж за аналогічний період минулого року.

Платникам податків мм. Лисичанська, Новодружеська та Привілля наголошуємо на тому, що заяви про застосування (перехід) спрощеної системи оподаткування надаються до ДПІ у м. Лисичанську за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова,347, I поверх, Центр обслуговування платників податків, з 9:00 до 20:00 з понеділка по п’ятницю. У суботу з 9:00 до 15:00 години. Неділя — вихідний.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС в Луганській області