Дні «деклараційного» обслуговування в «Морозко»

Організація кампанії декларування-процес творчий, тож податківці шукають нові пропагандистсько-роз’яснювальні форми та методи інформування громадськості. Для більш ефективного залучення до декларування громадян, особливо з високим рівнем доходів, податківцями міста Лисичанська використовується розміщення наочної агітації у супермаркетах, банках, магазинах великих торгівельних мереж, бутіках взуття та одягу, проводяться щотижневі акції добровільних помічників на вулицях міста Лисичанська та міст-супутників Новодружеська та Привілля.

Вже стало доброю традицією Лисичанських податківців залучати до кампанії декларування добровільних помічників — підприємців. В цьогорічній кампанії декларування активну участь приймає подружжя підприємців — Ніна Аркадіївна та Сергій Васильович Мороз. Саме їх торгівельна мережа, вже не один рік, здійснює продаж «деклараційних» тортів.

На пропозицію податківців організувати дні «деклараційного» обслуговування відвідувачів іх кафе та ресторану «Морозко» підприємці та іх колектив залюбки дали згоду. Відтепер, щомісячно, протягом однієї неділі, на весь період кампанії по декларуванню доходів, колектив «Морозко» зустрічає своїх відвідувачів у фірмових фартушках із деклараційною символікою а в бланки рахунків та меню додана соціальна реклама — нагадування: «Задекларуйте доходи до 1 травня».

Адресу податкової інспекції і часи її роботи у будні та вихідні дні, де і в який час можна отримати консультацію та допомогу при заповненні декларації та граничні терміни її подання розповідають добровільні волонтери своїм клієнтам та дарують на згадку друковану продукцію, яскраві кульки із соціальною рекламою по декларуванню та примірники газети «Налоговый калейдоскоп».

«Застосовуючи нестандартні методи у роботі податкового просвітництва, досягається більший ефект та кращий результат» — вважає заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова. «Тож сподіваємось, що громадяни, які у 2012 році отримували неоподатковувані доходи, не забудуть про свій конституційний обов’язок та до 1 травня відвідають податкову інспекцію та задекларують отримані доходи» — наголосила податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганській області