Тільки внаслідок скоординованої праці можна отримати бажаний результат

За словами начальника управління податкового контролю ДПІ у м. Лисичанську Андрія Кудренко — «Боротьба зі злочинними схемами у сфері оподаткування потребує нового підходу до оцінки діяльності суб’єктів господарювання. Слід виявити усі зв’язки тіньовика та виявити замовника послуг. Адже знешкодити лише мінімізатора — замало, його клієнти знайдуть іншого виконавця, тож на сьогоднішній день актуальною є тісна співпраця всіх підрозділів податкової служби та податкової міліції у напрямку ліквідування схем мінімізації та визнання недійсними установчих документів фірм з ознаками фіктивності та відстеження всіх угод між цими фірмами та суб’єктами підприємницької діяльності».

За 3 місяці 2013 р. фахівцями управління податкового контролю ДПІ у м. Лисичанську проведено 2 виїзних планових та 17 позапланових перевірок. За результатами здійснених перевірок донараховано до бюджетів усіх рівнів 1476 тис. грн., з них податку на прибуток 257 тис. грн. податку на додану вартість 1215 тис.грн., інших податків 4 тис.грн.

З початку поточного року за рахунок контрольно-перевірочної роботи управлінням податкового контролю спрямовано до бюджету 951тис.грн.

За результатами перевірок підприємств — «транзитерів», які формують «ризиковий» кредит для третіх осіб встановлено відсутність реального здійснення господарських операцій на загальну суму ПДВ 961,9 тис. грн.

Акти, у яких відображено відсутність реального здійснення господарських операцій направлені по ланцюгу постачання до підприємств — «вигодонабувачів».

В ході позапланових перевірок двох Лисичанських підприємств були встановлені правові відносини з підприємствами, які мають ознаки «фіктивності». За рахунок заходів по збору доказової бази проведених як фахівцями управління податкового контролю так і органами податкової міліції, було встановлено відсутність реального здійснення господарських операцій.

За результатами перевірок донараховано 93тис. грн. податку на додану вартість.

Донараховані суми сплачені підприємствами до бюджету в повному обсязі.

«Внаслідок такої скоординованої праці, у тому числі з іншими контролюючими органами, можна отримати бажаний результат — від цього значною мірою залежатимуть прозорість фінансової та економічної системи в України і наповнення державної казни» — впевнений податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганській області