Добровільне декларування + сплата податків = стабільність держави

«В Лисичанську створено всі умови для громадян, які мають право або зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи, отримані у 2012 році» — про це повідомив начальник ДПІ у м. Лисичанську Олександр Легков. За його словами, податківці використовують всі можливі методи для широкого інформування громадськості щодо декларування. Зокрема, на тематичних стендах в податковій інспекції розміщена актуальна інформація та примірники заповнення майнової декларації. Детальну інформацію про особливості декларування можна знайти і на інтернет — сайті Виконкому Лисичанської міської ради та ПП «Видавничий дім «Час Пік». Поза межами податкової інспекції, згідно графіку, працюють виїзні консультаційні пункти. Задіяне і міський транспорт: на всіх маршрутах розміщено інформаційні плакати, такі ж плакати розміщено і у всіх поштових відділеннях міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля. Податківці за допомогою волонтерів проводять різноманітні акції у супермаркетах, банках, магазинах великих торгівельних мереж, на вулицях міста Лисичанська та міст-супутників Новодружеська та Привілля. У Центрі обслуговування платників податків декларації приймаються у будні дні з 9:00 до 20:00, у суботу та неділю з 9:00 до 15:00.

З початку року до ДПІ у м. Лисичанську вже подано 433 декларації, задекларовано доходів на суму 18 млн.194,0 тис.грн. Сума податку з доходів фізичних осіб, самостійно нарахованих податкових зобов’язань, становить 283,0 тис.грн.

Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає до повернення, становить 139,0 тис. грн.

«Свідоме декларування своїх доходів та добровільна сплата податків українською громадою — єдиний шлях до побудови європейського суспільства та укріплення стабільності нашої держави» — впевнений податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС у Луганській області