Від сплати збору за першу реєстрацію транспортних засобів до місцевого бюджету надійшло 410,7 тис.грн.

«Протягом 2013 року, від сплати збору за першу реєстрацію транспортних засобів, до місцевого бюджету надійшло 410,7 тисяч гривень. На сьогоднішній день, по ДПІ у м. Лисичанську зареєстровано 193 транспортних засобу, з яких 13 транспортних засобів належить юридичним особам та 180 — фізичним» — про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова.

Вона зауважила, що «Від сплати збору за першу реєстрацію звільняються транспортні засоби будинків — інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів, дитячих будинків-інтернатів, пансіонатів для ветеранів війни і праці, геріатричних пансіонатів, реабілітаційних установ для інвалідів та дітей-інвалідів, що фінансуються з державного та місцевого бюджетів».

Після першої реєстрації в Україні транспортних засобів юридичним особам необхідно в десятиденний строк подати розрахунок суми збору за такі транспортні засоби. Розрахунок подається до відповідного територіального органу Міндоходів України за місцезнаходженням юридичної особи та за місцем реєстрації транспортного засобу. Слід звернути увагу на те, що до розрахунку обов’язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив реєстрацію транспортного засобу.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області