З початку року платники Лисичанського регіону перерахували понад 135 тис. грн. збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства

«За п’ять місяців поточного року платниками Лисичанського регіону було сплачено 135,1 тис.грн. збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, з яких 119,9 тис.грн перерахували фізичні особи-підприємці та 15,2 тис.грн.-юридичні особи» — про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова.

Вона зазначила, що цей показник забезпечено 113 суб’єктами підприємницької діяльності та 6 юридичними особами, які реалізують в оптово-роздрібній мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.

Ірина Філімонова нагадала, що платники цього податку щомісяця подають розрахунки протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця та повинні сплатити податкове зобов’язання, зазначене у звіті, протягом 10 календарних днів згідно пункту 57.1 статті 57 Податкового кодексу України.

«Якщо суб’єкт підприємницької діяльності надав органу Міндоходів, у якому він перебуває на обліку, заяву про припинення господарської діяльності з реалізації алкогольних напоїв та пива у зв’язку з анулюванням дії ліцензії, то в такому випадку, починаючи з місяця, наступного за місяцем надання такої заяви, розрахунок не надається», — зауважила І. Філімонова.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області