1590 громадян Лисичанського регіону отримали реєстраційні номери облікової картки

«З початку поточного року, громадянам — мешканцям міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля Державною податковою інспекцією у м. Лисичанську було видано та зареєстровано у Державному реєстрі 1590 реєстраційних номерів (кодів) облікових карток. Тільки у травні місяці за отриманням кодів до Лисичанської ДПІ звернулося 382 громадянина» — про це повідомила начальник відділу ІТ та обліку платників ДПІ у м. Лисичанську Світлана Віблая.

Крім того, зауважила податківець, 9 осіб скористалися своїм правом і внесли відмітки до паспортів фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера (кода) облікової картки платника податків та повідомили про це податковий орган.

«Контролюючим органом за місцем проживання фізичної особи, або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування на прохання фізичної особи, до паспорта громадянина України можуть бути внесені (сьома, восьма або дев’ята сторінки) дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків у Державному реєстрі» — зауважила Світлана Віблая.

Нагадаємо: у разі втрати (зіпсування) документа, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі, фізичній особі, з метою отримання такого документа необхідно звернутися до контролюючого органу за місцем проживання або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування та пред’явити паспортний документ, який містить прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, місце народження, місце проживання (країна, область, район, населений пункт).

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську