У Сєвєродонецьку презентували банківське відділення на колесах

У Сєвєродонецьку за участі заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименко, заступника голови правління АТ «Ощадбанк» Євгенія Драчко-Єрмоленко та голови Луганського обласного управління «Ощадбанку» Ірини Бондар відбулась презентація унікального мобільного банківського підрозділу, створеного на базі автомобілю КрАЗ. Банківське відділення на колесах призначено для роботи в Донецькій та Луганській областях. Мобільний підрозділ буде обслуговувати громадян, що мешкають у прифронтових населених пунктах, військовослужбовців та правоохоронців, які перебувають у військових частинах та в зоні АТО.

«Це унікальне повноцінне відділення банку, котре буде надавати повний спектр послуг. Починаючи сплатою за комунальні послуги і закінчуючи обслуговуванням пластикових карток», — відзначила Ірина Бондар.

«Хочу висловити слова подяки Ощадбанку. Для нас це дуже важливо, оскільки ми маємо багато населених пунктів у прифронтових районах, які не мають своїх відділень. Таким чином за допомогою мобільного банку ми зможемо надати допомогу мешканцям цих районів», — сказав Юрій Клименко.

У свою чергу Євгеній Драчко-Єрмоленко повідомив, що коштує такий банк на колесах більше 7 млн гривень.

Довідкова інформація:

Технічні характеристики: Кабіна, кузов та основні елементи конструкції автомобіля броньовані.

Розміри автомобіля КРАЗ (10,3* 3,9 *2,6 м) відповідають вимогам безпеки дорожнього руху для перевезення по шляхах загального користування.

Броньований мобільний підрозділ має такі функціональні зони: кабіну водія з місцями для охоронників; клієнтській відсік (два касових вікна та три місця для очікування); операційний відсік (два робочих місця касирів із відповідним касовим та комп’ютерним обладнанням: детекторами валют, лічильно-касовою технікою, принтером, індивідуальним сейфом); господарчий та туалетний блоки; сходи (клієнтські — відкриті та технічні — приховані).

Унікальний мобільний підрозділ Ощадбанку на базі броньованих автомобілів КрАЗ оснащений засобами супутникового зв’язку для on-line підключення до автоматизованої банківської системи, локальних баз даних та електронної пошти, мережі Інтернет; системами зовнішнього та внутрішнього зв’язку, відеоспостереження, автономного електроживлення, супутникового спостереження; сейфом для зберігання цінностей, тривожною сигналізацією, системою кондиціювання та опалення, а також POS-терміналами.

Основні функції мобільного броньованого підрозділу:

виплата заробітної плати, пенсій, соціальних виплат, інших коштів з поточних рахунків, у тому числі з поточних карткових рахунків із використанням банківських платіжних карток (БПК), поповнення карткових рахунків через POS-термінал із використанням БПК, приймання готівки для здійснення платежів, залучення вкладів та депозитів, випуск платіжних карток та інші фінансові послуги.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація