В облдержадміністрації розглянули інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку

24 листопада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка в ОДА відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Роман Власенко є головою цієї регіональної комісії.

У ході засідання розглянуто питання щодо розподілу та оцінки 229 зазначених інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році на загальну суму 688,2 млн грн, у тому числі за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку 619,3 млн грн.

Окремо відзначено високу інвестиційну активність міст та районів області. Лисичанською міською радою подано 26 проектів на 98,4 млн грн, Рубіжанською — 15 проектів на 95,1 млн грн, Попаснянським та Сватівським районами відповідно на 79 млн грн та 67 млн грн, Кремінським та Станично-Луганськими близько 54 млн грн.

Дуже активно виявили себе територіальні громади. Новопсковською об’єднаною територіальною громадою подано три проекти на 18,9 млн грн, Білокуракинською — сім проектів на 7,2 млн грн.

Найбільш проектів подано: 87 на 219,5 млн грн у сфері дорожньо-транспортної інфраструктури, 37 на 185,8 млн грн у сфері житлово-комунального господарства та 37 на 84,9 млн грн у галузі освіти та інші.

Крім цього деякі заявники звернулися до регіональної комісії щодо додаткового відбору проектних заявок у зв’язку з затримкою оформлення документації по будівництву.

Регіональною комісією прийнято рішення щодо продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році з 28 листопада 2016 року по 9 грудня 2016 року.

Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації