Міжнародний день біженців, на жаль, став актуальним і для нашої країни, - Юрій Гарбуз

На цьому акцентував увагу голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час сьогоднішньої зустрічі з керівником Регіонального офісу Агентства ООН зі справ біженців Мулусеу Мамо та представниками польового офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Іваном Салєєвим і Олександрою Литвиненко.

Під час зустрічі були обговорені механізми вирішення таких нагальних питань, як ремонт мосту в Станиці Луганській і оптимізація пропускного режиму, проблеми транспортної доступності у населених пунктах «сірої зони» і створення там умов для нормального життя.

Очільник області подякував міжнародним партнерам за значну підтримку та дієву соціальну і правову допомогу, яку надає УВКБ ООН переселенцям Луганщини та місцевим жителям уздовж лінії розмежування.

Нагадаємо, що з початку військового конфлікту на Сході України Луганська область стабільно займає друге місце в державі за кількістю ВПО. Це майже 294 тис. громадян.

Луганська обласна державна адміністрація