У Києві Юрій Гарбуз презентував оновлену Стратегію розвитку Луганщини

Під час презентації оновленої Стратегії розвитку Луганської області та обговорення напрямів її реалізації голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив про необхідність стратегічного планування з урахуванням перспектив деокупації непідконтрольної українській владі частини області.

«Розбудова мирного життя тут, на контрольованій Україною території Луганщини,є запорукою об’єднання й успішного майбутнього краю», — зауважив Юрій Гарбуз.

Реалізація Стратегії, за його словами, можлива завдяки посиленню координації зусиль на всіх рівнях та налагодженню міцних партнерських відносин.

Варто зазначити, що загальна потреба у фінансуванні проектів перших двох років реалізації Стратегії становить майже 3,5 млрд грн., у тому числі 1,6 млрд грн. з державного, обласного та місцевих бюджетів і 2,1 млрд грн. з фонду міжнародної технічної допомоги, інвестицій та власних коштів.

Під час розробки Плану реалізації Стратегії була здійснена робота з мобілізації проектних ідей, реалізація яких дозволить досягнути визначених стратегічних цілей. Всього надійшло 513 технічних завдань на загальну суму 10,7 млрд грн.

Досягнення зазначених цілей у 2017-2018 роках передбачається через реалізацію понад 60 проектних ідей, які буде презентовано і обговорено у рамках Форуму.

«Ми напрацювали успішний досвід співпраці з міжнародними організаціями, у тому числі в плані соціальної підтримки, допомоги в підготовці кадрів в рамках проведення децентралізації. Бюджетний кошик у нас формується з державної підтримки, яка становить близько 47%», — поінформував очільник області.