Юрій Гарбуз: «Базова інфраструктура, сільське господарство, логістика - сфера інтересів інвесторів з КНР на Луганщині»

За підтримки Торгово-промислової палати України Луганщина готується до участі у IX Ярмарку китайських інвестицій за кордон, що проходитиме в Пекіні 21-22 листопада поточного року.

«Галузі, що цікавлять інвесторів з Китайської Народної Республіки, — це, насамперед, базова інфраструктура, сільське господарство (у тому числі переробка), логістика», — заявив голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз учора, 23 жовтня, під час зустрічі з президентом Торгово-промислової палати України Геннадієм Чижиковим.

Як зауважив президент ТПП України, робота підприємців Луганської області у ці важкі часи гідна високої оцінки — вони демонструють приклад життєстійкості.

Бізнес поступово долає період зневіри і активніше підключається до міжнародної співпраці. Але вкрай важливими й актуальними залишаються питання поліпшення ділового клімату та залучення інвестицій.

На зустрічі Юрій Гарбуз і Геннадій Чижиков обговорили участь Луганської області у IX інвестиційному ярмарку.

У робочому порядку визначено напрями, за якими будуть підготовлені презентації інвестиційних проектів на території Луганської області для китайських інвесторів.

Також домовлено запропонувати проекти в сільському господарстві, медицині та харчовій промисловості. Протягом трьох тижнів китайській стороні будуть надані усі необхідні інформаційні матеріали для належної підготовки участі регіону.

Зазначимо, що участь у Ярмарку має дати новий поштовх динамічному відновленню області, розширенню зарубіжного партнерського співробітництва Луганщини, повноцінній реалізації його економічного та науково-технічного потенціалу.

Луганська обласна державна адміністрація