Національна онлайн-платформа з цифрової грамотності «Дія.Цифрова освіта»

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, Міністерством цифрової трансформації у партнерстві з Фондом Східна Європа в рамках реалізації швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади ЕGAР» запущено національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом — освітні серіали.

30 березня 2020 року на платформі став доступним новий онлайн-курс «Цифрова грамотність для державних службовців» https://osvita.diia.gov.ua/courses/civil-servants, який охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Gооglе для використання у професійній діяльності та повсякденному житті.

На вищезазначеній платформі можна знайти наступні курси:

«Базові цифрові навички», курс розрахований на людей поважного віку, які зможуть навчитися впевнено користуватися смартфоном, комп’ютером і планшетом.

«Цифрові навички для вчителів», курс про використання онлайн-інструментів, щоб зробити навчальний процес більш захопливим і ефективним;

«Безпека дітей в інтернеті», курс для батьків як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів, суїцидальних Інтернет-спілок, сексуального насильства.

Окрім того, Фондом Східна Європа ініційовані освітні активності. 3 квітня 2020 року відбудеться 2-й вебінар для вчителів на тему: «Організація шкільного дистанційного навчання». Вебінар буде проводитися на платформі Zооm, отже для участі необхідно встановити застосунок на смартфон, планшет або комп’ютер. Посилання для завантаження додатку: https://zoom.us/download.

Перший вебінар щодо дистанційного навчання можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/watch/?v=206059474036738

Корисна інформація за результатами першого семінару, доступна за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1WTrWYLslxha5I7EOzaqNQw_TlR4ao1gg.

Додатково повідомляємо, що до 06.04.2020 триває прийом заявок на конкурс для ІТ-компаній щодо протистояння пандемії СОVID-19 (детальніше — https://hack-corona.gov.ua/). Напрями конкурсу: протидія короновірусу, е-послуги для громадян, соціальне підприємництво, взаємодопомога.

Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин