У Луганській області відбулось засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

12 жовтня у Луганській обласній державній адміністрації відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням голови облдержадміністрації Сергія Гайдая.

Члени комісії заслухали доповіді про заходи із протидії поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СoV-2 на території Луганської області.

Так, станом на 12 жовтня 2020 року на території Луганської області зареєстровано за первинними діагнозами 2653 підозрілих випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 1852 випадки лабораторно підтверджено методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) у вірусологічній лабораторії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України», інтенсивний показник складає 278,9 випадків на 100 тисяч населення.

В інфекційних відділеннях Луганської області на стаціонарному лікуванні знаходиться 217 осіб. За останній тиждень темп приросту захворівших склав 56,6% що обумовлено порушенням населенням встановлених правил адаптивного карантину.

Заповненість ліжок хворими по області складає 73,7; середня кількість тестування — 133,7; коефіцієнт виявлення випадків інфікування СОVID-19 — 12,0%;

Із 1852 підтверджених випадків 461 випадок у хворих, які прибули із-за кордону, ОРДЛО або з інших регіонів України, у 1391 випадку зареєстрована місцева передача коронавірусної інфекції.

Серед медичних працівників зареєстровано 147 випадків. По всім випадкам проводиться розслідування разом із Головним управлінням Держпраці у Луганській області.

Щодо закладів освіти починаючи з 1 вересня кількість учнів, які захворіли на СОVID-19 становить 25 чоловік, вчителів та працівників — 51, на самоізоляції наразі 43 учня та 5 працівників освіти.

Слід зазначити, що рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС від 09.10.2020 з 00:00 12.10.2020 на території міст Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Біловодського, Білокуракинського, Кремінського, Марківського, Міловського, Новоайдарського, Новопсковського, Попаснянського, Сватівського, Станично- Луганського, Старобільського, Троїцького районів встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення СОVID-19.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення комісія вирішила:

— вжити заходів щодо запровадження додаткових протиепідемічних обмежень, передбачених пунктом 14 постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 (із змінами);

— продовжити проведення регулярних моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання санітарного законодавства та протиепідемічних заходів в умовах карантину та здійснювати в посиленому режимі контроль за виконанням обмежень;

— продовжити інформаційно-просвітницьку роботу щодо необхідності виконання заходів із запобігання захворюванню та подальшому поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-СoV-2.