Делегація Луганської області взяла участь у заходах з нагоди 154-ї річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі

Темою традиційного брифінгу для ЗМІ в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації стала участь делегації Луганщини в урочистих заходах з нагоди 154-ї річниці від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі в місті Каневі Черкаської області. Про це розповіли заступник начальника управління — начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації Володимир Виборний, учні загальноосвітніх закладів області, їх вчителі української мови, які перебували в складі делегації. 25 школярів з 10 районів (Кремінського, Міловського, Новопсковського, Білокуракинського, Старобільського, Новоайдарського, Марківського, Троїцького, Сватівського, Біловодського) та міст Лисичанська, Сєвєродонецька і Рубіжного взяли участь в цій подорожі, що відбулася на запрошення черкащан та за підтримки Геннадія Москаля.

Володимир Виборний підкреслив, що приймаюча сторона зазначила: наша делегація була першою офіційною делегацією від Луганської області за весь час незалежності України. Цього року офіційні делегації були лише від Луганської та Донецької областей.

Одним із вражаючих заходів була масштабна шестикілометрова піша хода Тарасовим шляхом до Чернечої гори — місця поховання Великого Кобзаря. Це той шлях, яким несли Тараса до місця поховання.

Також луганські школярі здійснили екскурсію до музею Т.Г.Шевченка, відвідали Канівську гімназію ім. Івана Франка, Успенський собор Каніва.

Наступного дня їм була організована поїздка до міста Чигирин та села Суботів, де для них підготували цікаву програму історичними місцями: знайомство з резиденцією Богдана Хмельницького, екскурсія на Замкову гору, відвідання Іллінської церкви та музейного комплексу «Батьківщина Богдана Хмельницького».

І діти, і дорослі були вражені теплотою зустрічі жителів Черкащини, їх душевною щирістю та добрим ставленням до луганчан. На брифінгу було наголошено, що Україна була, є і буде єдиною та неподільною, і ніщо не може розділити регіони України, бо хоч ми й різні, але усі ми брати-українці.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація