Шановні жителі Луганської області!

Вітаю вас із 77-ю річницею утворення Луганської області!

Я полюбив цей край ще майже десять років тому, коли очолював Луганську облдержадміністрацію. Мене щиро вразила його багата природа, талановиті працьовиті люди, славетна історія, міцний промислово-економічний комплекс. Маючи таке розмаїте багатство, Луганщина мала перетворитися в розвинений регіон, якому б заздрила уся Україна. Але не сталося.

Безчесні колишні «лідери» Луганщини, постійно грабуючи її, стали надбагатіями, а потім, завдяки ідеологічним химерам, ввели в оману частину довірливих луганчан. Унаслідок таких злочинних дій кілька територій стали суцільним хаосом, з безладом і пануванням ворогуючих між собою бандугруповань.

Це свято Луганська область сьогодні зустрічає в умовах справжніх бойових дій, вже неприкритої російської агресії та вторгнення.

Упевнений, що здоровий глузд, той луганський характер і бажання жити гідно, по-людськи, а не примарним «руським миром», який приніс нам лихо та сльози, переможуть. А ще переможе щирий патріотизм, любов до рідної України, що як мати одна навічно.

Наше майбутнє – лише в єдиній Українській сім’ї. Ми, її громадяни, різні, але ми всі брати-українці.

Луганщина була, є і буде невід’ємною частиною України. Після встановлення миру на нас чекає копітка робота з відродження промисловості, економіки, соціальної інфраструктури, – усього того, що мало горду назву «могутній потенціал Луганщини». Маю тверде переконання, що так і буде!

З глибокою повагою,

Геннадій Москаль, керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації