Проект "Економічне і соціальне відновлення Донбасу" реалізується в Луганській області

У рамках співробітництва між Програмою розвитку ООН та Урядом України реалізується проект «Економічне і соціальне відновлення Донбасу», який фінансується Урядом Японії (далі — Проект). Відповідно до доручення керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Москаля Г.Г. 11 червня 2015 року відбулась робоча нарада під головування заступника голови облдержадміністрації Голуба О.І. за участю експертів Проекту з метою визначення та вивчення об’єктів на території Луганської області для подальшого фінансування на загальну суму близько 850 тис. долл. США.

Проект спрямовано на відновлення економіки, створення можливостей для працевлаштування та отримання доходу для населення у Луганській області.

Проектом передбачена можливість відновлення об’єктів економічної інфраструктури, насамперед, інфраструктури, що критично важлива для економічного розвитку регіону та відновлення якої матиме суттєвий позитивний вплив на економіку регіону, окремої території чи громади. Такими об’єктами можуть бути важливі елементи транспортної системи, систем енергопостачання, теплопостачання, газопостачання, водопостачання, виробничі потужності, тощо, які були зруйновані або пошкодженні внаслідок конфлікту. Пріоритет надаватиметься об’єктам, що знаходяться у державній або комунальній власності.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація