У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації обговорили питання продовольчої безпеки

Минулого тижня заступник голови Луганської обласної ВЦА Юрій Клименко провів нараду з питань співпраці провідних виробників продуктів харчування з торговельними мережами. У ході наради порушувалися питання реалізації продовольчої продукції підприємств Луганщини на території області.

«Продовольча безпека — це одне із завдань агропромислового комплексу. Більшість підприємств, які виробляють молочну продукцію, залишилися на території, підконтрольній Українському Уряду. Вони мають великий потенціал, але не працюють на повну силу.

Така ситуація склалася через те, що ринок області перенасичений великою кількістю молочної продукції з інших регіонів. Подібний стан і з хлібозаводами та підприємствами з виготовлення м’ясної продукції. Треба шукати шляхи вирішення цієї проблеми», — наголосила заступник директора Департаменту агропромислового комплексу Луганської облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

У свою чергу виробники продукції зазначили, що в Луганській області є проблеми з контрафактною продукцією. «Якщо у вас буде можливість, зайдіть, будь-ласка, на ринок хоча б у Сєвєродонецьку та подивіться: на торговому кіоску стоїть напис „Новопсковське масло“, хоча завод з виробництва цього масла не працює в Новопскові вже 10 років. Я прошу обласну військово-цивільну адміністрацію вплинути на відповідні перевіряючі органи, щоб вони почали нарешті працювати», — відзначив представник Кремінського молокозаводу.

У підсумку наради Юрій Клименко дав ряд протокольних доручень, зокрема: підготувати листи до Кабміну з приводу участі луганських виробників у тендерах на поставки продуктів харчування; правоохоронним і фіскальним органам перевірити наявність контрафактної продукції на території області; організувати ярмарку виробників продовольчої продукції підприємств області та зробити подібні ярмарки в інших великих містах Луганщини.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація