Як отримувати пенсію незалежно від реєстрації (прописки)

Управління Пенсійного фонду м. Лисичанська інформує

Щоденно управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську проводить роботу по забезпеченню виплати пенсії особам, які звернулися з заявою про бажання отримувати пенсію незалежно від реєстрації (прописки), тобто за місцем тимчасового перебування.

Особа, яка звертається за переведенням пенсійної справи, подає до органу Пенсійного фонду України виключно паспорт громадянина України та пенсійне посвідчення (за наявності).

Взяття на облік здійснюється за адресою, вказаною заявником у заяві, без проведення перевірок.

Право вибору способу виплати (пошта або банк) залишається за пенсіонером. Нарахування здійснюється за матеріалами електронної пенсійної справи.

Виплата пенсій за новим місцем проживання може бути проведена в поточному місяці за додатковими відомостями, або в наступному місяці. Виплата пенсій залежить від того, коли пенсіонер звернувся до управління Пенсійного фонду України – на початку місяця, в середині чи після закінчення виплатного періоду .

Зважаючи на ситуацію, що склалася, управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську всіляко сприяє пенсіонерам, які виїхали з регіонів Донецької та Луганської областей в яких не здійснюється виплата пенсій, в оперативному вирішенні питання щодо продовження виплати призначеної пенсії за новим місцем проживання.

Прийом заяв від пенсіонерів щодо виплати пенсій за новим місцем проживання здійснюється за адресою: м. Лисичанськ, вул.. Свердлова, 347, актовий зал податкової інспекції. Час прийому:

  • понеділок-четвер: з 8.00 до 12.00 та з 13.00 до 17.00;
  • п’ятниця: з 8.00 до 12.00 та з 13.00 до 15.45.

Начальник УПФУ в м. Лисичанську М.П. Кошелєва