Поліція попереджає: обережно - шахраї!

Вам телефонують з повідомленням про те, що ваші близькі потрапили у лихо або їх затримала поліція? Вимагають кошти для вирішення проблеми? Будьте обережні! У дії схема «Ваш родич у біді». Ніколи не перераховуйте кошти на вимогу невідомих вам осіб. Не панікуйте! Одразу перевірте, де дійсно знаходяться ваші рідні та зателефонуйте до поліції за телефоном «102».

Знайшли товар за значно низькою ціною в Інтернеті? Потребують повну передоплату? Остерігайтесь поширеної схеми Інтернет-шахрайства! Пам’ятайте основне правило покупок в Інтернеті — передоплату вносить тільки перевіреним продавцям, іншим оплачуйте товар після отримання.

Вам зателефонували чи надіслали SMS-повідомлення з проханням повідомити свій пін-код чи активізувати картку? Будьте обачні! У дії схема «Псевдо-банківські працівники». Ніколи і нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, пін-код або CVV-код. Пам’ятайте, що працівники банку не мають права уточнювати особистісні дані у телефонному режимі. Зберігайте спокій! Зателефонуйте на офіційну гарячу лінію банку задля уточнення інформації.

Пам’ятайте, що обережність, пильність та уважність — запорука вашої безпеки. Якщо ви стали жертвою шахраїв — телефонуйте до поліції за телефоном «102».

Лисичанський відділ поліції ГУНП в Луганській області