Поліція закликає бути уважними, аби не потрапити у тенета шахраїв

Попри роз’яснювальну роботу поліції та інформування громадян про види та схеми за якими діють аферисти, практично щодня довірливі мешканці нашої області стають жертвами шахраїв, які безжалісно заволодівають їх заощадженнями.

Протягом 2020 року від дій шахраїв постраждали більше тисячі людей. Вже у цьому році 57 наших громадян стали жертвами аферистів.

Найчастіше за минулий рік шахраї ошукували громадян під час продажу чи купівлі товарів на інтернет майданчиках (534 випадки), видурювали у довірливих людей реквізити їх банківських карток (253 постраждалих), зловживаючи довірою обманом заволодівали майном або не виконували договірні умови з надання послуг (172 випадки). За схемою «Ваш родич у біді» злочинці ввели в оману 51 мешканця області, заволодівши їх останніми грошима.

Шановні громадяни! Боротьба з шахраями залежить від кожного з нас. Поліція звертається до вас з проханням ділитися інформацією, розповідати та нагадувати своїм друзям, знайомим, близьким та родичам, особливо похилого віку, бути уважними та обережними, не довіряти незнайомим людям. Чим більше людей буде обізнаними та поінформованими по небезпеку, знати про найрозповсюдженіші шахрайські схеми, тим більше невдач зазнають шахраї, а громадяни - збережуть свої заощадження.

За матеріалами Головного управління НП в Луганській області