Щодо фінансування виплат з Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування у період карантину

Лисичанський міський центр зайнятості інформує, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 13.04.2020 року з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття здійснює поточні видатки виключно на утримання виконавчої дирекції Фонду, установ державної служби зайнятості та страхові виплати допомоги по безробіттю (включаючи допомогу по частковому безробіттю) та допомоги на поховання.

Фінансування інших виплат, передбачених законами України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та «Про зайнятість населення», в т.ч. на організацію громадських робіт, призупинено.

Після зняття обмежень, по закінченню карантину, реалізація зазначених активних програм буде здійснюватися в межах затверджених кошторисних призначень Фонду на поточний рік.

Лисичанський міський центр зайнятості