До уваги суб'єктів господарювання!

Прийнято Закон України від 17.12.2020 № 1113 «Про внесення змін до Закону України „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення“ щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Відповідно до змін, які внесені до частини другої ст. 46 та частини другої ст. 47 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», до юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців застосовується штраф у розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 — 5100 гривень) за:

— допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлений самостійно, та/або відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення);

— за обслуговування споживачів у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, працівниками суб’єктів господарювання та/або безпосередньо фізичною особою — підприємцем без вдягнутих засобів індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у т. ч. виготовлених самостійно.

Складати постанови про накладання штрафу за вказані порушення уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Звертаємо увагу: у разі відсутності реагування відвідувачів на зауваження суб’єкта господарювання одягнути засіб індивідуального захисту, підприємець має право викликати представників Національної поліції.

Отримати консультації або відповіді на актуальні питання можна у відділі споживчого ринку за телефонами: (06451) 7-24-20, 7-33-45

Відділ споживчого ринку ВЦА м. Лисичанська