Про діяльність відділу у справах сім'ї, молоді та спорту у напрямку АТО/ООС

Розпорядженням в.о. голови обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Клименка Ю. від 05.03.2019 № 192 затверджено обласний план заходів на 2019 рік, спрямований на розвиток системи спортивної реабілітації учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту сумісно з відділом освіти, територіальним медичним об’єднанням та управлінням праці та соціального захисту населення працюють згідно з пунктами плану.

З метою активізації роботи з питань національно-патріотичного виховання підростаючого покоління на території міста, 30 серпня 2018 року рішенням Лисичанської міської ради № 49/755 було прийнято Міську програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2018-2021 роки у м. Лисичанськ. Відповідно до плану заходів Комплексної міської програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2019-2021 роки в місті постійно організовуються та проводяться заходи з національно-патріотичного напрямку дітей і молоді, на які запрошуються представники Лисичанського міського військового комісаріату, Лисичанського Загону прикордонної служби України, представники громадської організації «Луганська обласна спілка ветеранів АТО». План міських заходів та інформація про проведені заходи національно-патріотичного напрямку розміщуються на офіційному сайті Лисичанської міської ради.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту з метою реалізації державної політики у сфері організації і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, направляє дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», вікової категорії 7-17 років для відпочинку та оздоровлення в «Міжнародному дитячому центрі «Артек» Київська обл. та «Українському дитячому центрі «Молода гвардія» м. Одеса за рахунок бюджетних коштів з частковою оплатою путівки за рахунок батьків:

— 20% до МДЦ «Артек», яка складає 2 100, 84 грн. та вартістю проїзду 620 гр.;

— 20% до УДЦ «Молода гвардія», яка складає 1 894, 20 грн. та вартістю проїзду 1 100 грн.

Звертатися за додатковою інформацією до відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради з документами підтверджуючими статус дитини за адресою: вул. Сєверодонецька, 62, 3 поверх, каб. № 37 або звертатися за додатковою інформацією за тел.: (06451) 72939, 0501593213

Сім’ям з багатодітних родин за потреби будуть надані посвідчення батьків та дитини багатодітної сім’ї.

Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Лисичанської міської ради