Щодо розрахунку розміру субсидії

У зв’язку із закінченням опалювального періоду, управлінням соціального захисту населення Лисичанської міської ради буде здійснено розрахунок розміру субсидії на літній період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, та з жовтня місяця — на новий опалювальний сезон.

Перерахунок буде здійснено в автоматичному режимі, без особистого звернення громадян, крім осіб які орендують житло, осіб у яких відбулися зміни у складі сім’ї та осіб розмір плати за житлово — комунальні послуги у межах соціальних норм та нормативів не перевищував обсягу визначеного обов’язкового відсотку платежу протягом опалювального сезону. Цій категорії громадян необхідно особисто звернутись з заявою на призначення субсидії та декларацією про майновий стан.

Для перерахунку на літній період спеціалістам управління необхідно зібрати всю інформацію про склад зареєстрованих, відомості про загальну та опалювальну площу, житлово-комунальні послуги і доходи зареєстрованих осіб. Збір необхідної інформації є об’ємним та кропітким процесом. Важливо щоб дані, які були зазначені в заяві та декларації, та дані, які надходять на запит управління, співпали, лише після цього можливо опрацювати документи та прийняти рішення про призначення субсидії.

Нагадуємо, що отримувачі субсидії зобов’язані протягом місяця повідомляти управління соціального захисту населення, шляхом подання відповідних документів, про зміни у складі сім’ї (хтось виписався чи прописався), соціального статусу членів сім’ї (хтось звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером або студентом), здійснення одноразової покупки або сплату послуг на суму що перевищує 50 тисяч гривень, зміну набору комунальних послуг (відмовилися від централізованого опалення і перейшли на індивідуальне чи навпаки).

Стосовно монетизації невикористаної суми субсидії на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення повідомляємо, що списки осіб, у яких зазначаються відповідні суми невикористаної субсидії подаються до управління підприємствами-надавачами послуг до 1 червня 2017 року.

Про порядок реалізації вказаної норми отримувачів субсидії буде проінформовано додатково.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради