Щодо забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями технічними та іншими засобами реабілітації

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відповідно до покладених повноважень та діючого законодавства організовує роботу з забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями технічними та іншими засобами реабілітації.

Станом на 01.05.2017 року в управлінні на обліку для забезпечення протезно-ортопедичними виробами, засобами для пересування, особистої гігієни, меблями та оснащенням перебувають 1816 осіб, у тому числі 93 дитини з інвалідністю. В травні 2017 року на облік стали 73 особи, з них для забезпечення ортезами нижніх кінцівок 53 дитини віком до 18 років та 4 дитини з інвалідністю.

З метою доступності отримання особами з вадами опорно-рухового апарату послуг протезування, ортезування і ранньої реабілітації щокварталу в управлінні проводить прийом виїзна медико-технічна бригада Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Підприємство виготовляє ортопедичне взуття, протези нижніх і верхніх кінцівок, ортези різного функціонального призначення, засоби для особистого догляду і захисту та здійснює ремонт протезно-ортопедичних виробів.

2 червня в управлінні праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбувся черговий прийом виїзної бригади Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. В ході прийому спеціалістами-ортопедами та протезистами було проведено огляд і консультацію громадян, оформлені замовлення, зняті мірки, проведені примірки виробів, одночасно видана готова продукція. Зазначені послуги отримали більше ніж 200 жителів міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля, з них понад 80 дітей.

Наступні виїзні прийоми медико-технічної бригади в м. Лисичанську відбудуться:

— 14 липня з 9.00 до 12.00 (позачерговий);

— 1 вересня з 9.00 до 12.00;

— 1 грудня з 9.00 до 12.00.

Телефон для довідок Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства: (057) 712-87-42.

Телефон для довідок управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради: 7-30-27.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради