Відбулось засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Вчора, 8 серпня, в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги, створеної відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 № 250, Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117.

До складу комісії увійшли представники виконавчих органів Лисичанської міської ради та Лисичанського міського центру зайнятості. Засідання комісії очолив заступник міського голови Максим Головньов.

Під час засідання членами комісії розглянуто 156 заяв, з них:

-140 заяв щодо призначення житлової субсидії;

-6 заяв з питань внесення пільговиків до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання;

-10 заяв щодо припинення надання житлової субсидії.

По кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

За результатами роботи комісії прийнято рішення щодо призначення житлової субсидії на понаднормову площу житла 79 заявникам. 13 — субсидія буде розрахована на встановлену законодавством соціальну норму житла, та 37 заявникам житлова субсидія буде призначена за рішенням комісії, у зв’язку з середньомісячним доходом меншим ніж розмір мінімальної заробітної плати.

Членами комісії розглянуто 21 заява щодо призначення житлової субсидії на фактично проживаючих осіб та 3 заяви щодо врахування фактично отриманих доходів громадян.

Комісією припинено надання житлової субсидії у зв’язку із смертю З отримувачів субсидії, та 7 по особистим заявам.

По шістьом заявам з питань внесення пільговиків до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання, комісією прийняте позитивне рішення.

Засідання комісії проводиться кожного тижня. Всього в 2018 році проведено 22 засідання комісії на яких розглянуто 1604 заяв щодо призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

Управління праці та соціального захисту населення