У міській раді пройшло чергове засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

13 грудня в Лисичанській міській раді пройшло чергове засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також з питань реалізації заходів, спрямованих на легалізацію найманої праці під головуванням заступника міського голови Максима Головньова.

В роботі комісії взяли участь представники державних органів управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську, Управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області, Лисичанського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області, Лисичанського міського центру зайнятості, керівники структурних підрозділів міської ради.

Комісією розглянуті питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати на комунальних підприємствах міста, сплати єдиного соціального внеску та страхових внесків до Пенсійного фонду України, легалізації заробітної плати, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, тощо, заслухані 8 керівників та представників комунальних підприємств-боржників. Так, КП ЛМР «Електроавтотранс», ЛКСП «Лисичанськводоканал», КП «Лисичанськміськсвітло», КП «Житлово-експлуатаційна контора №№ 1, 3, 5, 6, 8» уклали графіки з управлінням Пенсійного фонду України в м. Лисичанську з погашення боргів та забезпечують виконання взятих зобов’язань. Керівнику КП «Лисичанськтепломережа» рекомендовано розглянути можливість погашення заборгованості до Пенсійного фонду або укласти відповідний графік.

Керівники комунальних підприємств поінформували про стан оплати населення за надані послуги, контроль витрат, а також перспективах подальшої роботи.

За підсумками роботи комісії присутнім керівникам підприємств рекомендовано дотримуватись чинного законодавства в частині сплати єдиного соціального внеску для забезпечення соціального захисту працівників та гідної пенсії в майбутньому.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради