До уваги учасників антитерористичної операції, операції об'єднаних сил

З метою повернення до мирного життя, постраждалі учасники Революції Гідності, учасники антитерористичної операції та особи, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях мають право за рахунок бюджетних коштів отримати психологічну реабілітацію - комплекс заходів, що здійснюються з метою збереження, відновлення або компенсації порушених психічних функцій, якостей, соціального та особистого статусу особи, сприяння психосоціальній адаптації до зміненої життєвої ситуації, осмислення досвіду, отриманого в екстремальній ситуації, та застосування його в житті.

 

Надання реабілітації регламентується Порядком проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, затвердженого ПКМУ від 27.12.2017 р. № 1057 (далі – Порядок).

Реабілітація передбачає надання таких послуг: психологічна діагностика, психологічна просвіта та інформування, консультування, психологічна підтримка та супроводження, психотерапія, групова робота.

Зазначені послуги надаються окремо або в комплексі з іншими оздоровчими, фізкультурно-спортивними, санаторно-курортними, медико-психологічними та соціальними послугами.

Для отримання реабілітаційних послуг учасники АТО/ООС, постраждалі учасники Революції Гідності або їх законні представники звертаються до управління праці та соціального захисту населення (далі – Управління) за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування), а для діючих військовослужбовців — за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу) та самостійно обирають установу з переліку суб’єктів надання послуг, які затверджені управлінням.

До заяви, написаної у довільній формі додаються копії документів з пред’явленням оригіналів:

— посвідчення учасника бойових дій, або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;

— документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, або копія документа про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення;

— посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності (для зазначеної категорії осіб).

За більш детальною інформацією можна звертатись до управління праці та соціального захисту населення: кабінет 4, вул. Малиновського, 22а, м. Лисичанськ, телефон для довідок: 7 30 27.

Графік роботи: понеділок - четвер з 8-00 до 17-00, п’ятниця з 8-00 до 16-00, перерва з 12-00 до 12-48.

Управління праці та соціального захисту населення