У Новодружеську обговорили назви нових вулиць

Вчора, 6 жовтня, у виконавчому комітеті Новодружеської міської ради відбулось засідання круглого столу та робочої групи з приведення назв об’єктів топоніміки м.Новодружеська у відповідність до діючого законодавства.

У заходах прийняли участь члени робочої групи та мешканці міста.

На зустрічі були розглянуті звернення громадян відносно нових назв вулиць, обговорені та уточнені нові назви вулиць, згідно раніш опублікованого списку. На розгляд міської ради було винесено новий перелік вулиць, перевулків і т.д.

Секретар Новодружеської міської ради Наталія Лещінець роз’яснила присутнім про обов’язковість необхідності перейменування вулиць згідно Закону, що не тягне за собою переоформлення прав власності і інших документів у обов’язковому порядку.

Також в ході обговорення нових назв вулиць було прийнято рішення перейменувати вул.. Островського — вул. Д.І. Менделєєва, вул. Пархоменка — вул. В.Сосюри, вул. Куйбишева — М. Грушевського, вул. Будьонного — вул. Томашовська

За підсумком засідання було прийнято рішення затвердити список нових найменувань вулиць, провулків, яким присвоїли імена фізичних осіб, які сприяли розвитку науки, літератури, мистецтва або вчинили героїчний вчинок, звершення в ім’я Батьківщини у кількості 3 найменувань. Крім того, було прийняте рішення про підготовку проекту рішення сесії міської ради з перейменування всіх вулиць, що підпадають під норму дії Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Новодружеська міська рада