В Лисичанській міській раді розглянуто питання дуальної форми навчання

Вчора, 19 липня, в Лисичанській міській раді пройшла спільна нарада щодо впровадження елементів дуальної форми навчання у закладах професійно-технічної освіти під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина. В нараді взяли участь заступник директора Лисичанського професійного торгово-кулінарного ліцею Алла Терновська та керівники закладів ресторанного господарства міста.

Під час засідання присутнім була представлена презентація дуальної форми навчання, яке включає в себе оптимальне співвідношення теоретичного, виробничого навчання та виробничої практики для максимального наближення до умов праці на виробництві. Зазначено, що цей метод навчання виключить потребу роботодавця додатково навчати нового спеціаліста, а замість того отримати повністю підготовленого фахівця.

За результатами роботи наради присутні прийшли до єдиного висновку щодо необхідності співпраці керівників ресторанного бізнесу та професійно-технічних навчальних закладів, заради проходження гідної виробничої практики, створення нових робочих місць, та запобіганню відтоків кваліфікованих кадрів з нашого міста.

Зазначимо, дуальна форма навчання — це практико-орієнтоване навчання, побудоване на підґрунті соціального партнерства, спрямоване на формування нової моделі професійної підготовки кваліфікованих робітників із обов’язковими періодами виробничого навчання й виробничої практики, що впроваджується на базі підприємств, установ, організацій.