Про роботу міської комісії з питань обліку та реєстрації бездомних громадян у 2015 році

З метою поліпшення соціального захисту бездомних осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, створення умов для забезпечення зазначеній категорії громадян прав і свобод, передбачених Конституцією України та чинним законодавством, виконавчим комітетом Лисичанської міської ради було прийнято рішення від 17.03.2009 року «Про створення міської комісії з питань обліку та реєстрації бездомних громадян». До складу комісії увійшли керівники та фахівці державних установ різних сфер діяльності.

Підводячи підсумки роботи за 2015 рік, слід зазначити, що за цей період відбулося шість засідань міської комісії. З метою вирішення складних життєвих питань до міської комісії звернулося 20 осіб. За результатами розгляду звернень комісією було прийнято рішення дозволити тимчасову реєстрацію 8 особам за юридичною адресою Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) вул. Малиновського 22Б, 5 особам комісія сприяла в отриманні та відновленні втраченого паспорта громадянина України, двом особам була надана допомога в оформленні соціальної допомоги як особам, які не мають права на пенсію, одну особу поставлено на соціальний квартирний облік іншим була надана допомога у вигляді інформаційно-консультативних послуг.

Практика свідчить, що більшість засуджених перед звільненням перебувають у стані стресу, спричиненого з одного боку страхом перед забутим вже почуттям самостійності та волі, а з іншого — абсолютною безпорадністю, беззахисністю, слабкою підготовленістю до самостійного життя у побутовому, моральному і соціальному відношенні. За роки тюремного відчуження втрачається кваліфікація, зустрічаються непоодинокі випадки переходу до чужих рук майна та житла. Тобто, декому доводиться починати життя спочатку. Далеко не всім це під силу зробити без сторонньої допомоги. В наш час своєчасна соціальна допомога таким людям — це не лише акт шляхетності, а й важливий профілактичний захід.

Міська комісія з питань обліку та реєстрації бездомних громадян