Про роботу служби у справах дітей Лисичанської міської ради за 2017 рік

Упродовж 2017 року фахівцями служби проводилась робота щодо організації заходів соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на 01.01.2018 року на первинному обліку в службі перебуває 303 дитини: 77 — дітей-сиріт, 226— дітей, позбавлених батьківського піклування. У місті функціонує 8 прийомних сімей, в яких виховується 12 дітей та 2 будинки сімейного типу, в яких виховується 15 дітей.

У 2017 році влаштовано під опіку — 48дітей, в прийомну сім’ю — 5дітей, 2 дітей влаштовані в дитячий будинок сімейного типу.

Охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування сімейними формами виховання складає 81%. Протягом року поставлено на облік 7 кандидатів в усиновлювачі, усиновлено 9 дітей.

Спеціалістами служби було здійснено обстеження 156 сімей, в яких проживають чи проживатимуть діти, позбавлені батьківського піклування. Порушень прав дітей не виявлено.

На обліку в службі у справах дітей перебуває 127 дітей, які проживають в сім’ях та опинилися в складних життєвих обставинах. Спеціалістами служби проводиться профілактична робота з батьками щодо належного виконання батьківських обов’язків.

З метою забезпечення прав та законних інтересів дітей працює Комісія з питань захисту прав дитини. Протягом 2017 року проведено 10 засідань комісії, підготовлено 205 проектів рішень виконкому, розглянуто 409 питань щодо захисту прав дітей,

Фахівцями служби у справах дітей спільно з працівниками міського відділу поліції регулярно проводяться профілактичні рейди. Протягом 2017року проведено 42 рейду, обстежено 78 сімей, в ході проведення рейдів 9 дітей влаштовано до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей, винесено офіційне застереження 15 батькам, щодо неналежного виконання батьківських обов’язків.

У 2017 року до Лисичанського міського суду подано 73 позовні заяви про позбавлення батьківських прав. Рішенням Лисичанського міського суду 57 громадян позбавлено батьківських прав відносно 68 дітей.

Представники служби брали участь у судових засіданнях щодо розгляду 13 кримінальних справ відносно 19 неповнолітніх та 113 цивільних справах.

В службі на обліку перебуває 24 дитини соціально незахищених категорій, які прибули з тимчасово окупованої території, з них 18 дітей перебувають під опікою, 1 дитина виховується в прийомній сім’ї та 5 дітей — у дитячому будинку сімейного типу.

У місті функціонує комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей», в якому в 2017році перебувало 102 дитини.

Начальник службиу справах дітей С.В. Логвіненко