Про роботу відділу з питань внутрішньої політики зв'язку з громадськістю та ЗМІ за І квартал 2019 року

За звітній період до відділу надійшло 1 166 листів, на 84 з яких надано відповіді, з них 2 — на запити на отримання публічної інформації. Підготовані 44 внутрішніх вихідних документи, 9 документів знаходяться на довгостроковому контролі.

Протягом І кварталу відділом підготовані 3 розпорядження міського голови та 4 рішення виконкому міськради.

З метою оперативного інформування мешканців міста і регіону фахівцями відділу регулярно готувалися інформаційні матеріали про роботу міської ради та її виконавчих органів, про культурно-масові і спортивні міські заходи тощо. Відповідні матеріали оперативно публікувались на офіційному сайті Лисичанської міської ради.

У січні 2019 року укладено договори на висвітлення діяльності міської ради з ТРК «ИРТА» та ПП «РРСПГ «Новий путь».

Для оперативного інформування Департаменту масових комунікацій ЛОДА про суспільно-політичну ситуацію в місті співробітниками відділу підготовані 13 довідок для щотижневого інформування.

Також співробітники відділу підготували 1 сценарний план загальноміського урочистого заходу, 2 промови міського голови з нагоди державних та загальноміських свят та 10 привітань до святкових дат, з яких 2 було опубліковано на сторінках регіональної суспільно-політичної газети «Новий путь».

Продовжується щоденна робота з інформаційного наповнення офіційного сайту Лисичанської міської ради. Так, за період з 01.01 по 01.04.2019 на сторінках сайту розміщено понад 533 інформаційних матеріали.

У розділі «Місцеве самоврядування» — «Рішення» регулярно оновлюються категорії: «Рішення сесій міської ради», «Рішення виконавчого комітету міської ради», «Розпорядження міського голови» і «Проекти рішень». В цілому, в цих розділах за І квартал 2019 року опубліковано 488 документів.

Систематично оновлюються розділи: «Анонс подій», «Новини», «Жителям міста», «Бюджет», «Фотогалерея». Так, у розділі «Фотогалерея» було створено 6 категорій, де розміщено 178 фотографій. Також близько 325 фото було розміщено у новинних інформаційних матеріалах.

За звітній період було оновлено Реєстр (перелік) наборів відкритих даних Лисичанської міської ради. Станом на 01.04.2019 у розділі «Відкриті дані» опубліковано 183 матеріали.

У розділі «Перевірка діючих посадових осіб» опубліковано 15 документів.

З метою зручності доступу до опублікованих матеріалів на сайті створено 2 нових розділи та 13 підрозділів:

  • — «Отчеты о выполнении паспортов бюджетных программ 2018»,
  • — «Паспорта бюджетных программ 2019»,
  • — «Использование бюджетных средств 2019»,
  • — «Бюджет 2019»,
  • — «Решения исполнительного комитета 2019»,
  • — «Распоряжения городского головы 2019»,
  • — «Планирование регуляторной деятельности 2019».
  • «Градостроительная документация»:
  • — «Утвержденная градостроительная документация»,
  • — «Градостроительные условия и ограничения»
  • — «Общественные слушанья»
  • «Управление собственности»
  • — «Управление собственности»,
  • — «Новости»,
  • — «Административные услуги».

Триває робота з обліку даних про зареєстровані осередки міських організацій політичних партій, громадських організацій і релігійних організацій та регулярно оновлюються розділи з тотожними назвами. Так, станом на 01.04.2019 у Лисичанську зареєстровано 95 осередків політичних партій, 151 громадська організація та 39 релігійних організацій.

Окрім того, протягом І кварталу співробітники відділу відвідали 23 заходи загальноміського та обласного рівнів, 24 — засідання сесій міської ради та виконкому міської ради, 20 — засідань координаційних рад та комісій при міській раді.

25.01.2019 організовано та проведено мітинг до Дня пам’яті жертв Голокосту.

29.01.2019 організовано роботу робочої наради з підготовки мітингу до 29-ї річниці висновки військ з Республіки Афганістан.

31.01.2019 проведено робочу нараду щодо публікації даних в формі відкритих даних.

За звітний період співробітники відділу взяли участь в роботі 2 різних семінарів за підтримки Міжнародних громадських організацій і ОДА, а саме:

6 лютого — участь у презентації Методичних рекомендацій щодо оцінки ризиків виникнення конфліктів у громадах, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту (м. Сєвєродонецьк, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України, Луганська ОДА);

22-24 березня — участь у LGE Тренінгу «Застосування розвитку людського та інституційного потенціалу (HICD) щодо підвищення організаційної ефективності та якості надання послуг» (USAID).

Начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язку з громадськістю та ЗМІ Олена Романюк