Відбулося засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

26 грудня в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

Під час засідання комісією розглянуті питання призначення житлової субсидії в окремих випадках, визначених Положенням про порядок призначення житлових субсидій (постанова КМУ від 21.10.1995 № 848), та питання щодо взяття на облік до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (постанова КМУ від 29.01.2003 № 117).

Засідання пройшло під головуванням заступника голови комісії, начальника управління праці та соціального захисту населення Олени Єздакової та за участі представників виконавчих органів міської ради, Лисичанського міського центру зайнятості, центру первинної медико-санітарної допомоги, які входять до складу комісії.

Зокрема, членами комісії було розглянуто всього 78 заяв громадян, в тому числі щодо:

— призначення житлової субсидії — 73;

— внесення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання — 5.

По кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

За підсумками розгляду заяв комісією колегіально прийнято відповідні рішення, в тому числі щодо призначення житлової субсидії:

— на понаднормову площу житла — 23 заявникам;

— на фактично проживаючих осіб — 4 заявникам.

Також, 42 заявникам житлова субсидія буде призначена у відповідності до вимог діючого законодавства, у зв’язку з отриманням доходів у розмірі меншому ніж мінімальна заробітна плата і при цьому єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування сплачено у розмірі не меншому, ніж мінімальний.

Всього у 2019 році проведено 35 засідань комісії, на яких розглянуто 2587 заяв.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради