У Лисичанській міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

 Сьогодні, 7 травня, у Лисичанській міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) під головуванням міського голови Сергія Шиліна.

Головне питання порядку денного — загроза виникнення надзвичайної ситуації у зв’язку з припиненням постачання електричної енергії на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал» з 10.00 12 травня 2020 року.

Директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Наталія Кравченко повідомила, що відповідно до листа, отриманого 24 квітня від ТОВ «ЕНСОЛ УКРАЇНА», підприємство має намір знеструмити всі об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал», що призведе до неможливості здійснення водопостачання та водовідведення у містах Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 

«В рекомендаціях щодо запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 особлива увага приділяється дотриманню правил особистої гігієни, особливо миття рук, обробка продуктів харчування, частіша заміна білизни, одягу та її прання, що не можливе без води. Залишення населення міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля без водопостачання тільки прискорить розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19», - прокоментував ситуацію Сергій Шилін. Міський голова наголосив, що в умовах пандемії коронавірусної хвороби ми повинні попередити ситуацію та не допустити припинення постачання електричної енергії.

За результатами засідання комісією було прийнято рішення винести на розгляд позачергового засідання виконавчого комітету Лисичанської міської ради проєкт про виділення із резервного фонду місцевого бюджету асигнування у розмірі 2 580 763 грн. на погашення заборгованості ЛКСП «Лисичанськводоканал» перед енергопостачальниками.

Окрім того, заступнику міського голови Андрію Якимчуку спільно з керівництвом управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ та ЛКСП «Лисичанськводоканал» підготувати та направити листи про не виконання ТОВ «ЕНСОЛ УКРАЇНА» постанови Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 №255 в частині відключення електроенергії у період карантину Президенту України Володимиру Зеленському, прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, народним депутатам України Сергію Шахову, Олександру Сухову, Максиму Ткаченку, Сергію Дунаєву, командуванню штабу ООС та «Північ», голові Луганської обласної державної адміністрації – військово-цивільної адміністрації Сергію Гайдаю, а також до прокуратури Луганської області, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях і Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Також було прийняте рішення поінформувати регіональну комісію з питань ТЕБ і НС про подальшу можливість виникнення надзвичайної ситуації у зв’язку з припиненням постачання електричної енергії на об’єкти ЛКСП «Лисичанськводоканал» з 10.00 12.05.2020.

Одразу після засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Лисичанської міської ради, під час якого рішення про виділення коштів на фінансову підтримку ЛКСП «Лисичанськводоканал» не було підтримано більшістю членів виконкому.