3 вересня - громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території зі звітом про стратегічну екологічну оцінку південної частини міста Лисичанськ Луганської області в межах вугільної ділянки «Матроська»

Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області (ЄДРПОУ 04011609) повідомляє про оприлюднення проєкту містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку «Розробка детального плану території зі звітом про стратегічну екологічну оцінку (СЕО) південної частини міста Лисичанськ Луганської області в межах вугільної ділянки «Матроська» по вугільних пластах 181 та 16».

На виконання статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», з метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості розпочато процедуру розгляду проєкту детального плану та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Підстава для розроблення містобудівної документації: розпорядження керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 26.04.2021 № 272 «Про розробку детального плану території південної частини міста Лисичанськ Луганської області в межах вугільної ділянки „Матроська“ по вугільних пластах 181 та 16 » та від 20.07.2021 № 717 «Про внесення змін до розпорядження керівника Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації від 26.04.2021 № 272».

Замовник містобудівної документації: Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Юридична адреса: 93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, буд. 62.

Контактні телефони: (06451)7-30-24, 7-26-37.

Розробник містобудівної документації: ФОП Мороз О.Л., м. Рубіжне.

Мета розроблення проекту містобудівної документації: Детальний план та Звіт про стратегічну екологічну оцінку (СЕО) розробляються з метою: уточнення планувальної організації і функціонального призначення території, параметрів існуючої забудови; узгодження приватних, громадських та державних інтересів при використанні території; уточнення функціонального використання окремих земельних ділянок; визначення усіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними нормами, протипожежними нормами та санітарно-гігієнічними вимогами; оцінки можливості відведення земельної ділянки Товариству з обмеженою відповідальністю «СХІД КАРБОН ЛТД» для провадження планової діяльності, визначення доцільності і прийнятності планованої діяльності і обґрунтування заходів щодо забезпечення безпеки навколишнього середовища.

Виробничі потужності провадження планованої діяльності ТОВ «СХІД КАРБОН ЛТД» з видобування кам’яного вугілля розташовані на території Лисичанської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області та в м. Лисичанськ в межах вільної ділянки «Матроська» по пластах L81 i L6 на території Лисичанського геолого-промислового районі Донбасу.

Видобування кам’яного вугілля буде здійснюватись способом поверхневого видобутку (кар’єрний спосіб) за допомогою спеціалізованої високопродуктивної кар’єрної техніки шляхом поступового виконання розкривних та видобувних робіт: зняття шару ґрунту, переміщення його у зовнішні відвали, розкривні роботи, пошарове вилучення маси корисної копалини з розкритого вугільного пласту та завантаження його на кар’єрний автотранспорт для транспортування Після вичерпання породи передбачається обов’язкова рекультивація порушених земель відповідно до проектних рішень та виконання ряду природоохоронних заходів у відповідності до положень, зобов’язань та обмежень чинного природоохоронного законодавства.

Площа ділянки складає 0,730 км2, по простяганню 1,0 км, по падінню 0,6 км.

Проєктна виробнича потужність ділянки складає приблизно 17,5 тисяч тон на рік, що забезпечить діяльність підприємства приблизно на 20 років.

До складу кар’єра увійдуть:

  • — кар’єр з відвалами розкривних порід;
  • — водозахисні споруди;
  • — промисловий майданчик;
  • — електричні мережі;
  • — кар’єрні автодороги.

Склад та зміст містобудівної документації: Детальний план складається із пояснювальної записки та графічних матеріалів, окремо розроблений Звіт про стратегічну екологічну оцінку (СЕО). В проекті дана оцінка існуючої ситуації та визначені: основні принципи планування та забудови території, переважні та допустимі види використання території, інженерне забезпечення, вулично-дорожня мережа, транспортне обслуговування, організація руху транспорту і пішоходів, інженерна підготовка території, благоустрій та озеленення території.

Основні техніко-економічні показники: Площа території на яку розроблений детальний план — 73,0 га. Детальний план розрахований орієнтовно до 7 років. Виробничі потужності провадження планованої діяльності ТОВ «СХІД КАРБОН ЛТД» з видобування кам’яного вугілля розташовані на території Лисичанської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області та в м. Лисичанськ в межах вугільної ділянки «Матроська» по пластах L81 i L6 на території Лисичанського геолого-промислового районі Донбасу.

Техніко-економічні показники:

Поз.

Найменування

Од.вим.

Земельна ділянка

1

Площа території

Детального плану

 

га

73,0

2

Площа забудови

м2

5000

3

Площа замощення

м2

145

5

Щільність забудови

%

0,66

При розробленні проекту детального плану території розроблений Звіт по стратегічну екологічну оцінку детального плану території.

Місце і строки ознайомлення з проектом містобудівної документації: з проектом Детального плану можна ознайомитись на офіційному вебсайті Лисичанської міської ВЦА https://lis.gov.ua/ у розділі «Містобудівна документація», а також в Управлінні будівництва та архітектури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області за адресою: 93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, буд. 62, з 23.08.2021 по 21.09.2021 включно.

Заплановані інформаційні заходи:

— інформування на офіційному вебсайті Лисичанської міської ВЦА https://lis.gov.ua/ у розділі «Містобудівна документація» — «Громадські слухання» або за наступним посиланням: https://lis.gov.ua/gradostroitelnaya-dokumentatsiya, а також в Управлінні будівництва та архітектури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області з понеділка по четвер — з 8.00 до 17.00, п’ятниця — з 8.00 до 16.00, перерва — з 12.00 до 12.48, за адресою: 93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, буд. 62, каб. № 30 та № 33, тел. (06451) 7-30-24, 7-26-30.

— інформування мешканців міста про проект детального плану та його обговорення через засоби масової інформації;

— інформування власників та користувачів земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект детального плану, через засоби масової інформації.

Публічне громадське обговорення відбудеться о 14.00 3 вересня 2021 року за адресою: м Лисичанськ, вул. ім. М. Грушевського, 7.

Пропозиції до проекту приймаються в строки 23.08.2021 по 21.09.2021 у письмовому вигляді за адресою: 93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, буд. 62.

Пропозиції подаються з урахуванням вимог статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, місця проживання, особистим підписом заявника і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

Пропозиції і зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються.

Відповідальна особа за розгляд пропозицій — начальник Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації Світлана Земляна

Управлінні будівництва та архітектури Лисичанської міської ВЦА